A Magyar Szabadság Éve

Történelmi Játszótér a Gyerek Szigeten

Az ötvenes éveket megidéző történelmi játékpark célja, hogy megmutatassa a mai fiataloknak a kort, melyben szüleik, nagyszüleik töltötték gyerekkorukat.

Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával megvalósult játszótér No megállj csak! című társasjátékában az egész család élő játékbábúként, egy hatalmas táblán közösen haladhat előre a szocialista gazdaság termelési versenyén. A játékosok számtalan retro ajándék közül választhatnak, de legfőbb jutalmuk természetesen az élmény és a megszerzett tudás az ötvenes évek Magyarországáról.

A Legyél te is szobor! játék keretében a gyerekek talapzatra állhatnak és figyelhetik a körülöttük látható képeket, személyesen átélve, milyenek voltak az 50-es évek erőtől duzzadó munkásszobrai, melyek kalapáccsal és sarlóval a kezükben tekintettek büszkén a bíztató jövőbe.

A Retro bódék az ötvenes éveket idéző játékokat kínálnak, ahol kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik ügyességüket és képességeiket.

Aki kézzel fogható emléket szeretne hazavinni a történelmi időutazásról, fotót készíthet az ötvenes éveket megidéző fotófalak között.

A múltidézést jelmezes játékmesterek, korabeli dokumentumok és eredeti tárgyak segítik.

(Fotó: sziget.hu)

Hírek