A Magyar Szabadság Éve

Hamarosan nyílik a Néprajzi Múzeum ’56-os kiállítása

„A szabadság kódjai – jelek és jelképek a függetlenség jegyében” című időszaki tárlat az 1848–49-es és az 1956-os forradalom szimbólumainak összefüggéseire világít rá.

A tervek szerint 2016. június 22-én nyílik a Néprajzi Múzeum új, az 1956-os forradalommal és szabadságharccal foglalkozó időszaki kiállítása, melynek kialakításához az 1956-os Emlékbizottság nyújtott támogatást.

A Néprajzi Múzeum  sajtótájékoztatóján az intézmény főigazgatója, Kemecsi Lajos hangsúlyozta, Kossuth téren töltött utolsó teljes évük egyik legfontosabb kiállítása az 1956-os tematikájú, „A szabadság kódjai – jelek és jelképek a függetlenség jegyében” című időszaki tárlat lesz. A kiállítás középpontjában az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbólumválasztása áll.

Kemecsi Lajos elmondta, két, meglehetősen ritka tárgyhoz is hozzájutottak: az egyik egy lyukas zászló 1956-ból, a közepéből eltávolított Rákosi-címer darabjával, a másik egy vele egykorú Kossuth-címeres lobogó. Mindkét zászló elsőként lesz látható kiállításon.

Hírek