A Magyar Szabadság Éve

Az ’56-os forradalomról tartott konferenciát a NEB

Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával megvalósult Európa emlékezete című konferencia magyar és nemzetközi előadói az 1956-os forradalom és szabadságharc témáját járták körül. 

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága által rendezett szimpózium idei témája az 1956-os magyarországi forradalom volt: hatvan évvel az események után a résztvevők áttekintették a forradalom kitörésének és lefolyásának körülményeit, illetve annak következményeit.

Az eseményen köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke.

Előadást tartottak: Łukasz Kamiński, az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Intézetének igazgatója, Magdalena Gawin, a Lengyel Köztársaság Kulturális és Nemzeti Örökség Minisztériumának államtitkára, Regéczy-Nagy László 1956-os szabadságharcos, politikai elítélt, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke, Mark Kramer, a Harvard Egyetem hidegháborús kutatásokkal foglalkozó programjának igazgatója, Borhi László, az Indianai Egyetem (Bloomington, Indiana) professzora, valamint Andrzej Nowak, a krakkói Jagelló Egyetem professzora.

(Fotó: NEB)

Hírek