A Magyar Szabadság Éve

Időutazásra hív a Terror Háza Múzeum '56-os kiállítása

Egyedülálló időszaki kiállítással készült az 1956-os forradalom emlékévében a Terror Háza Múzeum. A látogatók az Egy akaraton 1956-2016 című új tárlaton testközelből élhetik át a forradalom legfontosabb pillanatait: VR-szemüveget felvéve egy páratlan kaland részesei lehetnek.

Eddig csak elképzelhettük, milyen drámai, félelmetes vagy éppen felemelő lehetett egy ’56-os utcai harc, egy életre szóló búcsúzás, bajtársaink eltemetése, vagy egy vallatás – a virtuális valóság segítségével most azonban mindez kézzelfoghatóvá válik a Terror Háza Múzeumban. A látogatók Magyarországon eddig sosem látható módon, hat kisfilmmel élhetik át a magyar történelem sorsfordító pillanatait, a jelenetek részeseivé válhatnak: mellettük, előttük, mögöttük, felettük és alattuk történnek az események. Mintha csak ott lennének a forradalmárokkal, a pesti srácokkal – 1956 hőseivel.

A június 28-tól megtekinthető kiállítás Schmidt Mária főigazgató és Tallai Gábor programigazgató koncepciója nyomán készült. Az élethű, 360 fokban megtekinthető jelenetekért, a lebilincselő látványvilágért Magyarország egyik legismertebb filmrendezője, Pálfi György felelt. A filmekben pedig olyan ismert színművészek tűnnek fel, mint Trill Zsolt, vagy éppen Száraz Dénes.

Hírek