A Magyar Szabadság Éve

Büszkeségpontot avattak Kompolton

1956-os emlékművet és büszkeségpontot adtak át Kompolton, a helyi általános iskola előtti emlékparkban. A projekt megvalósulását az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta.  

Az ünnepélyes átadón Balázs Zoltán polgármester arról beszélt, 1956-ban az emberek egy közös ügyért, hazánk szabadságáért és az igazi demokráciáért harcoltak. Község vezetője szerint az igazi rendszerváltás alapjait az ‘56-os hősök küzdelme rakta le, ezért is fontos, hogy megemlékezzünk.

Balázs Zoltán ismertette, a testület azért választotta a gyermeket ábrázoló szobrot, mert úgy véli, felelősséggel tartozunk azért, hogy utódainknak átadjuk 1956 örökségét. Amikor a szobor szemébe nézünk, ábrándozást látunk – emelte ki a polgármester, hozzátéve, fontos, hogy megismertessük a fiatalokkal a múltat annak érdekében, hogy hazánk egyre erősebb lehessen, hiszen felelősséggel tartozunk az ifjúság jövőjéért.

Az átadón Laczik Csaba szobrászművész mutatta be az alkotást, amelyről elmondta, a figurával, illetve annak kezénél látható, eredeti harckocsilánccal a gyermeki ártatlanságot, és a felnőttek kegyetlenségét szerette volna egymással szembeállítani.

Forrás: heol.hu
Fotó: heol.hu/Berán Dániel

Hírek