A Magyar Szabadság Éve

A Magyar Szabadság Éve emlékalbum

A Magyar Szabadság Éve emlékalbum méltó módon foglalja össze az '56-os Emlékév legfontosabb eseményeit, ezzel is köszönetet nyilvánítva a forradalom és szabadságharc hőseinek.

Magyarország Kormánya az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján Emlékévet hirdetett, és a Magyar Szabadság Évének méltó megszervezésével az 1956-os Emlékbizottságot bízta meg. A Balog Zoltán elnökletével, valamint Schmidt Mária társelnökletével vezetett több mint másfél éves programsorozat célja az volt, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei negyedszázaddal a rendszerváltoztatás után végre elfoglalhassák méltó helyüket nemzeti emlékezetünkben. Az Emlékbizottság megbízásából megjelentetett reprezentatív emlékalbum méltó módon mutatja be az Emlékév eseményeit, hatvan év után fejet hajtva a pesti srácok és lányok, valamint a vidéki hősök bátorsága előtt, ezzel is köszönetet mondva nekik. Ugyancsak jár a köszönetnyilvánítás azoknak a külföldieknek, akik segítették, befogadták és támogatták menekülésre kényszerített honfitársainkat. A Rodics Eszter, Szabó László és Tallai Gábor által írt-szerkesztett kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül.

 

Köszönőlevelek:
 

Tisztelt Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány, Tisztelt Schmidt Mária!

A mai napon postai úton megkaptuk és köszönjük szépen az 1956-2016 emlékkönyvet. Töredelmesen bevallom eme gyönyörű ajándékra nem számítottunk, hiszen számunkra már az ajándék volt pályázatukban, hogy saját büszkeségpont pályázatunkkal hozzájárulhattunk településünk arculatához, a magyar történelem és identitástudat ápolásához.

Személyesen kívánok Önöknek a jövőben is hasonló szép és eredményes munkát!

“AHOL A HŐSÖKET NEM FELEJTIK, MINDIG LESZNEK ÚJAK!”

Tisztelettel:

Szlobodnik László
kuratóriumi elnök
„Lépj tovább Abaújban!” Alapítvány

 

Tisztelt Schmidt Mária!

Kérem, engedje meg, hogy ezzel az e-maillel köszönjem meg A Magyar Szabadság Éve 1956-2016 emlékkönyvet és a könyvben mellékelt levelét. Köszönöm a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány pályázati támogatását is, amellyel megjelenhetett a Vagyok – Obersovszky Gyula vallomásai életéről című könyvem, és amelyet közkönyvtárak, valamint középiskolai, egyetemi könyvtárak részére is postáztam.

Béres László Attila, az Obersovszky Emlékbizottság elnöke

 

Tisztelt Schmidt Mária! Tisztelt Kormánybiztos Asszony!

Nagy örömmel és hálával köszönöm meg a rendkívül szép, tartalmas és ízléses Emlékkönyvet.
Gazdag könyvtáram megbecsült darabja lesz.
Remek kiállítású, remek szerkesztésű – méltó az egész emlékprogram-sorozathoz, amelyhez egy pici darabbal mi is hozzájárultunk.

Köszönjük a lehetőséget.
Rátz Ottó
igazgató, alapító-elnök
Gyermekjóléti Alapítvány

 

Az '56-os emlékév főbb eseményeit összefoglaló könyvet kapott Egyesületünk, melyet átlapozva nosztalgikus emlékképek tárultak elénk.

"Ahol a hősöket nem felejtik, ott mindig lesznek újak!"

Köszönjük!
Sárospataki Magyar IfjakTisztelt Schmidt Mária Kormánybiztos Asszony!

Ezúton szeretném köszönetemet kifejezni, hogy eljuttaták részemre a Magyar Szabadság Éve Emlékév emlékkönyvét és köszönöm mind azt a munkát, amelyet kifejtettek nemcsak a könyv létrejötte, hanem az Emlékév során is.

Jó egészséget és sok sikert kívánok!

Tisztelettel:
Hajdu László
polgármester

Budapest Főváros XV. Kerületi Polgármesteri Hivatal

 

Tisztelt Kormánybiztos Asszony!

Nagyon szépen köszönjük, hogy felajánlották könyvtárunknak az 1956-2016: a magyar szabadság éve című értékes kiadvány egy példányát. Az emlékkönyvet az olvasóteremben bocsátjuk az érdeklődő olvasók rendelkezésére.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Katona József Könyvtár pályázatával hozzájárulhatott a Magyar Szabadság éve megünnepléséhez és sikeréhez, melynek eredményeképp megszületett az Emlékév emlékkönyve.

További munkájához sok sikert, jó egészséget kívánunk.

Üdvözlettel:
Ramháb Mária
megyei könyvtárigazgató, főtanácsos

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

 

Tisztelt Schmidt Mária Kormánybiztos Asszony!

Engedje meg, hogy Tác Község Önkományzatának Képviselő-testülete és teleplésünk lakói nevében megköszönjem, hogy megtisztelt minket az 1956-2016-os emlékév emlékkönyvével.

Külön köszönöm Önnek és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítványnak, hogy támogatták az elmúlt évben az emlékmű pályázatunkat. Az emlékműben került elhelyezésre a táci Római katolikus templom 1895-ben öntetett, sérült kisharangja. Ez volt az a harang, amelyet az '56-os budapesti események hírére megkondítottak, és hirdette településünkön a szabadság szellemét. A sérült harang helyett 15 évvel ezelőtt az egyházközség új harangot öntetett de az akkori helyi képviselők tiszteledíjából a régi harangot sikerült megmenteni és vártunk arra, hogy egyszer egy szép emléműben elhelyezhessük. Ez az Ön segítségével most megvalósulhatott. Az elnyert támogatásnak köszönhetően a harangot sikerült felújítanunk, és Kiss György táci építészmérnök terve alapján készült keresztet formázó emlékműben elhelyeznünk községünk központi parkjában.

Innentől kezdve az október 23-i nemzeti ünnepünket az emlékmű melletti téren ünnepeljük, ahol településünk lakói egy szál virág vagy mécses elhelyezésével emlékezhetnek '56 hőseire.

A Magyar Szabadság Éve sikeréhez Önnek és munkatársainak szívből gratulálok.

További munkájához jó egészséget és sok sikert kívánok.

Tisztelettel:
Horváth Tamás
polgármester
Tác Község Önkormányzata

 

Tisztelt Kormánybiztos Asszony!

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár köszönettel megkapta az Ön álal küldött 1956–2016 A Magyar Szabadság Éve című ajándék könyvet, melyet állománybavétel után olvasóink rendelkezésére bocsátunk.

Üdvözlettel:

Dr. Prókai Margit
igazgató
II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

 

Hírek