A Magyar Szabadság Éve

Bemutattuk az ’56-os Emlékév hivatalos dalát és imázsfilmjét

Desmond Child szerzeménye, az Egy szabad országért című dal először kedden lesz hallható, a Petőfi Rádióban. 

 

Sajtótájékoztató keretében, a Terror Háza Múzeumban mutattuk be az ’56-os Emlékév hivatalos dalát és imázsfilmjét. A világhírű magyar-amerikai szerző, Desmond Child által szerzett dal Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, Radics Gigi, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Molnár Ferenc „Caramel”, Lakatos Mónika és a Romengo, Pál István és zenekara, a Hooligans, valamint egy ötventagú kórus közreműködésével szólal meg. A dal célja, hogy átélhetővé tegye azt a hatvan évvel ezelőtti felemelő történelmi pillanatot, amikor a magyar nemzet a függetlenség és a szabadság reményében szembeszállt a kommunista diktatúrával. A népszerű énekesek által előadott dal segíthet abban, hogy az Emlékév üzenetei minél több emberhez eljuthassanak.

Ugyancsak bemutattuk az imázsfilmet, amelyben számos neves magyar színész, művész és sportoló tiszteleg az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke előtt. Az imázsfilm hamarosan látható lesz a televíziókban és a mozikban.

A sajtótájékoztatón Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere elmondta, ez a dal alkalmas arra, hogy a mostani fiatal generációkat is megszólítsa, ami az Emlékév egyik kiemelt feladata. Balog Zoltán hozzátette: „Értékes dolog, hogy a magyar művészek is beleálltak a dal létrehozásába, annak ellenére is, hogy nem mindenben értünk egyet.” Emellett fontos látni, hogy „éppen 1956 örökségében jöhet létre az egyetértés” – tette hozzá.

Ezt követően az Emlékév hivatalos dalának jelenlévő énekesei, Péter Szabó Szilva és Vastag Csaba is kifejezte köszönetét, hogy részt vehetett a közös munkában.

Az Egy szabad országért című dal rádiópremierjére 2016. augusztus 16-án reggel, a Petőfi Rádióban kerül sor.   

 

Az 1956-os Emlékév imázsfilmje:

 

Hírek