A Magyar Szabadság Éve

Az ’56-os Emlékbizottság felhívása

Ezúton szeretnénk felhívni az eddig nem pályázó települési önkormányzatok figyelmét: pályázzanak és hozzák létre saját ’56-os „büszkeségpontjaikat”, létesítsenek emlékhelyet vagy újítsák meg a már meglévőket!

Magyarország több mint háromezer települése közül eddig mintegy 265 fordult támogatásért az ’56-os Emlékbizottsághoz, hogy a hatvanadik évforduló alkalmából a hősökre emlékező „büszkeségpontot” létesítsen. Tekintettel arra, hogy az emlékév 2017. június 16-ig tart, továbbá arra, hogy a Kormány jelentős pályázati forrást különített el a megemlékező kezdeményezések támogatására, ezúton szeretnénk felhívni az eddig nem pályázó települési önkormányzatok figyelmét: pályázzanak és hozzák létre saját ’56-os „büszkeségpontjaikat”, létesítsenek emlékhelyet vagy újítsák meg a már meglévőket! A pályázati felhívás az alábbi címen található:

www.magyarforradalom1956.hu/palyazatok/palyazati-kiirasok/v/buszkesegpont-palyazat/

Telefonos segítséget az alábbi számon kérhetnek:

06-30/460-60-95

A hatvanadik évforduló nem csak arra hivatott, hogy begyógyítsa a tíz évvel ezelőtti események okozta sebeket, de a rendszerváltoztatás óta először kínál lehetőséget, hogy az 1956-os forradalmat és szabadságharcot visszakapja az, akié mindig is volt: a magyar nemzet egésze. Máig nem ismerjük, és nem tanítjuk ’56-os hőseinket, akik fegyvert ragadtak a magyar szabadság és függetlenség visszaszerzéséért. Harcukat és helytállásukat nem szabad elfelejtenünk soha, mert „ahol a hősöket nem felejtik, mindig lesznek újak!"

Budapest, 2016. szeptember 8.

’56-os Emlékbizottság

Hírek