A Magyar Szabadság Éve

A VOLT Fesztiválon is megemlékeznek az 1956-os forradalomról

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a VOLT is teret ad a megemlékezésnek. Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával a rendezvény több helyszínén idézi meg a forradalom emlékét.

A szervezők szeretnék megmutatni a fiataloknak, hogy bár napjainkban a fesztiválok legfőbb vonzereje a szabadság élménye, a 60 évvel ezelőtti kortársaiknak a szabadság még egészen mást jelentett. 1956-ban a mostani látogatókhoz hasonló átlagos fiatalokból lettek a történelmünk hősei, a pesti srácok, akik kiálltak a szabadságért, sokan pedig az életüket is feláldozták érte.

A fesztiválon a „Pesti srácok workshop” keretében ismert és neves művészek készítenek alkotásokat a témában, a közönség aktív részvételével. A fiatalok megismerhetik Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat egykori kapitánya életútját és az ’56-os forradalomhoz kapcsolódó történetét.

A rendezvény központjában felállított óriáskerékre az ’56-os hősöket bemutató videóetűdöt vetítenek, míg a nagyszínpad LED falán az emlékév kisfilmjei futnak majd. Az italpultokban pedig kapni lehet majd a „Budapest 56” fantázianévre keresztelt koktélt.

(Fotó: mindenamisopron.hu)

Hírek