A Magyar Szabadság Éve

„A szabadságra szükségünk van ahhoz, hogy teljes életet éljünk”

Az 1956-os Emlékév kormánybiztosa a TV2 Mokka című műsorában hangsúlyozta: a tíz évvel ezelőtti elrontott évforduló után idén végre minden esélyünk megvan arra, hogy mi magyarok, korosztálytól függetlenül közösen ünnepelhessük az ’56-os forradalmat.

Az 1956-os Emlékbizottság társelnöke az Emlékév fontos küldetésének nevezte, hogy a forradalom és szabadságharc mámorító élménye a fiatalokhoz is eljusson. „Ez nagy felelősségünk: átadni ezt az érzést azoknak, akik életkoruknál fogva nem lehettek ott.”

Schmidt Mária szerint éppen ezért fontos lépés, hogy a Terror Háza Múzeumban megvalósult az a lélegzetelállítóan élethű VR-kiállítás, ami a modern technikán „edződött” fiatalok fantáziáját is képes megmozgatni.

A kormánybiztos asszony arról is beszélt, idén az állami központi ünnepségek mellett az ’56-os Emlékbizottság pályázatai révén idehaza és külföldön is számos rendezvényt és megemlékezést tartanak az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére. „A szabadságra szükségünk van ahhoz, hogy teljes életet éljünk” – hangsúlyozta Schmidt Mária.

 

Hírek