A Magyar Szabadság Éve

A Balaton Sound is megemlékezik a forradalomról

Az 1956-os Emlékbizottság támogatásával a legnagyobb elektronikus zenei fesztivál, a Balaton Sound is tiszteleg a forradalom és szabadságharc hősei előtt.

Az 1956-os Emlékév egyik fontos célja a fiatalok megszólítása. Ennek jegyében az 1956-os Emlékbizottság által szervezett programok a legnagyobb magyar könnyűzenei fesztiválokon is megjelennek.

A modern zenei fesztiválok talán legfontosabb alapeleme és egyben vonzereje a szabadság élménye – ám a szabadság hatvan évvel ezelőtt még egészen mást jelentett. 1956-ban a mostani látogatókhoz hasonló átlagos fiatalokból lettek a történelmünk hősei, a pesti srácok, akik kiálltak a szabadságért, sokan pedig az életüket is feláldozták érte.

A Zamárdiban július 6-10-ig megrendezésre kerülő Balaton Sound Fesztiválon a „Pesti srácok workshop” keretében a közönség aktív részvételével készülnek alkotások. A fiatalok többek között megismerhetik Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat egykori kapitánya életútját és az ’56-os forradalomhoz kapcsolódó történetét.

A rendezvény központjában felállított óriáskerékre – a VOLT Fesztiválon látottakhoz hasonlóan – az ’56-os hősöket bemutató videóetűdöt vetítenek, míg a nagyszínpad LED falán az emlékév kisfilmjei futnak. Az italpultokban is jelen lesz a forradalom íze: itt a „Budapest 56” fantázianévre keresztelt koktélt lehet megkóstolni.

Hírek