A Magyar Szabadság Éve

'56-os melléklettel jelentkezik a Budapest Business Journal

1956-ról közöl gazdagon illusztrált, angol nyelvű összefoglalót a Budapest Business Journal január 13-i száma. A melléklet célja, hogy a Magyarországon élő és dolgozó üzletemberek és családjaik, valamint a hazánkba látogató külföldi turisták is jobban megismerjék az 1956-os forradalom eseményeit.

A pénteki mellékletben a lap beszámol 1956 legfontosabb társadalmi és gazdasági eseményeiről, feleleveníti az okokat, amelyek a forradalom kitöréséhez vezettek. Végigvezeti az olvasót a legfontosabb helyszíneken, bemutatja a forradalom emblematikus hőseit.

"Azt tapasztaltuk, hogy 1956. 60. évfordulójáról rengeteg hír, tudósítás és összefoglaló jelent meg, de elvétve akadt köztük idegen nyelvű tartalom. A melléklettel ezt a hiányt szeretnénk - legalább részben pótolni" - mondta el Robin Marshall főszerkesztő.

A BBJ-ben a megemlékezés 2 hét múlva folytatódik, ahol a forradalom utolsó napjait, és az október 23. és november 4. közötti napok hosszan tartó, az 1989-es rendszerváltást is befolyásoló hatásait mutatják majd be. A melléklet az 1956-os Emlékbizottság támogatásával jött létre.

(Forrás: médiainfo.hu/Fotó: BBJ)

Hírek