A Magyar Szabadság Éve

Táncbemutató és ünnepi filmvetítés Csengtuban

Magyarország Csungkingi Főkonzulátusa a Pekingi Magyar Kulturális Intézettel együttműködésben, Csengtuban emlékezett meg az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról.

Az Első Nyugat-Kínai Budapest Őszi Fesztivál keretében, az 1956-os Emlékbizottság támogatásával megvalósult ünnepségen Hadady Farkas Balázs konzul beszédében hangsúlyozta, hogy a magyarság számára az 1956-os forradalom és szabadságharc kiemelten fontos esemény, ami ma is arról üzen, hogy ennek a parányi nemzetnek a szabadságvágya a múltban, a jelenben és a jövőben is ugyanazzal a lelkülettel és lendülettel tett és tesz bizonyságot mindarról, ami ma Magyarország. A diplomata örömét fejezte ki, hogy ezen a neves évfordulón hazánk Szecsuan tartomány fővárosába, Csengtuba is elhozhatta ezt az üzenetet.

A megemlékezésen a Sikentáncz táncegyüttes külön erre az alkalomra készített forradalmi koreográfián alapuló táncbemutatóját és a Terror Háza Múzeum megbízásából készített „Játszunk nyugodtan” című filmet is megtekinthette a közönség, amely utóbbi alkotás Puskás Ferenc élettörténetén keresztül meséli el Magyarország történetét a második világháború végétől az ’56-os forradalmon keresztül a rendszerváltoztatásig.

Hírek