A Magyar Szabadság Éve

Október 1-ig látogatható a Terror Háza Múzeum virtuális valóság kiállítása

Ha szeretné átélni milyen drámai, félelmetes vagy éppen felemelő lehetett egy ’56-os utcai harc, egy szovjet katonai erődemonstráció, egy barikádok mögött szövődő szerelem, egy vörös csillag leverése vagy egy vallatás, október 1-ig még megteheti a Terror Háza Múzeum Egy akaraton 1956–2016 című időszaki kiállításának rövidfilmjei megtekintésével.

A tavaly júniusban nyílt – Schmidt Mária főigazgató és Tallai Gábor programigazgató koncepciója alapján készült – egyedülálló tárlatot az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulójára szervezett Emlékév hívta életre. Az élethű jelenetekért és a látványvilágért Pálfi György rendező felelt. 

Az egyedülállóan realisztikus, 360 fokban elforgatható virtuális valóság-filmtechnika révén a nézők olyan filmélményt kapnak, amely szó szerint visszarepíti őket a forradalom napjaiba. A látogatók hat kisfilm segítségével élhetik át a szabadságharc sorsfordító pillanatait, szívszorító vagy örömteli eseményeit: mellettük, előttük, mögöttük, felettük és alattuk történnek az események. Minta csak ott lennének 1956 hőseivel: a forradalmárokkal, a pesti srácokkal és lányokkal.

A kiállítás a múzeum nyitvatartási idejében, keddtől vasárnapig, 10.00 óra és 18.00 óra között látogatható.

Hírek