A Magyar Szabadság Éve

Mennyből az angyal

Hamarosan megjelenik Futaki Attila ’56-os képregénye.

Az ’56-os Emlékbizottság már az Emlékév terveinek kidolgozásakor a legfiatalabb nemzedékek megszólítására buzdította a programalkotókat. Ennek eredményképp a Kelet- és Közép-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány felkérte Futaki Attila képregény-rajzolót készítsen önálló füzetet az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára.

Futaki Attila (1984, Békéscsaba) hazánk nemzetközi hírű képregény-rajzolója, akinek munkáit nemcsak Franciaországban, de az Egyesült Államokban is jegyzik. Futaki, aki állandó illusztrátora a New York Times-nak, a GQ magazinnak, pályafutása során eddig olyan képregények elkészítésében vett részt, mint a világhírű Percy Jackson, a Conan vagy a 100 legjobb képregény közé beválasztott Severed.

A „Mennyből az Angyal” című új képregénye Schmidt Mária és Tallai Gábor ötletéből született, a forgatókönyvet Erdei Gábor és Cserne Klára öntötte végső formába. Futaki Attila művészeti munkáját Szabó Levente színező segítette. Az ’56-os Emlékév hivatalos képregényének megjelenése előtt elkészült az első trailer, melyet alább tekinthetnek meg az érdeklődők:

 

Hírek