A Magyar Szabadság Éve

1956-ra fókuszált a Margó irodalmi fesztivál

A forradalomnak szentelt tematikával bővítette telefonos hangoskönyv alkalmazását a Margó Fm irodalmi telefonkönyv az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára emlékezve. Az idei Margó Fesztivál mindezeken túl 1956-tematikus műsorokkal, beszélgetésekkel és felolvasásokkal tisztelgett ’56 eseményei előtt.

A Margó irodalmi fesztivál keretében egyebek között beszélgetést hallhattak az érdeklődők Papp András és Térey János Kazamaták című ’56-os drámájáról, a Cser Kiadó és a Hévíz folyóirat pedig közös antológiát jelentetett meg, A másik forradalom – alternatív 56 címmel, amelyben arra kértek fel a kortárs prózaírókat, hogy írják át a történelmet és fiktív történetekben meséljék el újra az ’56-os eseményeket.

Az emlékév apropóján klasszikus forradalmi szövegekkel frissült az az irodalmi mobilapplikáció, amelyen színészek interpretációjában hallgathatók kortárs alkotások. ’56-ra emlékezve többek között Örkény István, Márai Sándor, Ágh István, Faludy György, Fejes Endre, Illyés Gyula, Nádas Péter alkotásait hallgathatták meg az érdeklődők.

Hírek